אם תמיד רציתם לפגוש רובוטריק אבל התפדחתם לספר על זה – פסטיבל גיק פיקניק הוא המקום עבורכם לביקור בפסח • בתפריט: מלחמות ברקים, מציאות מדומה, מעיכת מכוניות והרבה, הרבה רובוטים
באחת מסצנות האקשן המשובחות בסרט "רובוטריקים" משנת 2007, סאם, גיבור הסרט, נוהג בשברולט הצהובה־שחורה שלו על גשר מיתרים. הנסיעה השלווה מופרת בידי חבורת "שקרניקים", רובוטים רעים וזועמים, שרוצים לחסלו. באסופה של כמה פריימים אנו צופים כיצד מכונית השברולט הופכת לרובוטריק ממזרי בשם באמבלבי, שזורק מתוכו את סאם אל השמיים, מחסל את השקרניקים שמסביב, תופס את סאם בחזרה תוך כדי נפילה ומושיבו בחזרה במושב המכונית תוך שהוא משנה את צורתו מרובוט בחזרה לרכב. אם אתם מכירים את הסצנה, או שהיא מגרה לכם את בלוטת החנוניות, כדאי שתשמעו על "גיק פיקניק". הכי קרוב שתתקרבו לבאמבלבי ולחבריו.
פסטיבל גיק פיקניק הוא לונה פארק המשלב מדע, טכנולוגיה, אמנות וגאדג'טים. מקורו בסנט פטרסבורג שברוסיה, והשנה יוצא הפסטיבל לראשונה מגבולות רוסיה ויתקיים בגן סאקר בירושלים ב־27-25 באפריל. כפי שמרמז שמו, האירוע קורץ בעיקר לאוהבי טכנולוגיה וגאדג'טים, אך כפי שהתרשמנו מדובר ביריד מדע שלא היה מבייש תערוכה בינלאומית במוזיאון המדע.
הפסטיבל מחולק לכמה מתחמים מעניינים. אם רציתם לצלם סלפי עם BB-8 או R2D2 מ"מלחמת הכוכבים", כדאי לבקר בגן הרובוטי ולחפש אותם בין 20 הרובוטים שיוצגו במתחם לצד רכב עכביש, רובוט מסאז'יסט, רובוט מטפס ועוד.
במציאות כמו שלנו
"יד האלוהים" נשמע כמו מכת מצרים ה־11 או השער של מראדונה, אך מדובר במופע מעיכת מכוניות המוכר מתערוכות בינלאומית מחו"ל: יד מכנית בגובה של שישה מטרים, המופעלת באמצעות כפפת שליטה, תמעך מכוניות לאורך ימי הפסטיבל – ואם יתמזל מזלכם תיבחרו כאורח מהקהל שיפעיל את הכפפה האימתנית.
מופע הברקים הוא האטרקציה המרכזית במתחם המדע בפסטיבל, שבו תמצאו גם עמדות מידע בנושא גנטיקה, חקר המוח וחשמל שיוצגו בהן ניסויים מדעיים. הבולט שבהם הוא מיצג של חברת טסלה, המציג אנשים בחליפות שריון מיוחדות "יורים" ברקים זה על זה.
הפסטיבל מציג גם את תחום המציאות הווירטואלית שהתעורר לחיים. בשנות ה־90 נפתחו בקניונים מתקני מציאות מדומה, ותמורת תשלום גבוה זכיתם לחבוש מסיכה בסגנון איירון־מן ולחוות למשך כמה דקות מציאות מדומה מצוירת. המתקן, כמו התחום דאז, היה בוסרי מאוד, אך בחלוף כמעט שלושה עשורים נראה ששנת 2016 עשויה להיות שנת הפריצה.
המירוץ החל ב־2014 עם רכישתה של פייסבוק את "אוקולוס ריפט", יצרנית משקפי מציאות מדומה, בסכום של 2 מיליארד דולר. בהמשך החלה HTC לפתח מוצר דומה, משקפיים בשם Vive, ואל החגיגה הצטרפה סוני המפתחת מוצר דומה עבור הפלייסטיישן שלה.
לפני שתמהרו לרכוש משקפי מציאות מדומה, שמחירם נע בין 400 ל־1,000 דולר, תוכלו להתנסות בחוויה במתחם הווירטואלי שמוצג בפסטיבל. במתחם יוצגו להתנסות מוצרים שעד לאחרונה היו זמינים עבור מפתחי תוכנה בלבד. יצא לנו להתנסות במשקפיים הווירטואליים של "אוקולוס", ואנו מודים שהנסיעה ברכבת ההרים הרגישה מציאותית וגרמה לבחילה קלה.
לשלוח מסרון מהנעל
גם ההתקדמות בפיתוח מדפסות תלת מימד תרמה בשנתיים האחרונות להתקדמות בתחום הטכנולוגיה הלביש. אחת הפינות בפסטיבל תציג מוצרי אופנה עם חומרים שהודפסו במדפסות תלת מימד, ולצד מעיל שנראה כאילו נגנב מסט ההלבשה של "בחזרה לעתיד 2", תגלו כיצד לשלוח מסרון ישירות מהנעל.
אם תחפשו אצלכם שריר תפוס או כואב כדי לקבוע תור אצל הרובוט המסאז'יסט – תוכלו ללא קושי לגרום לצוואר שלכם להיתפס במתחם הרחפנים של אינטל. החברה תציג פיתוחים עבור גיימרים ותוכלו להתנסות במשחקים חדשים, ואף להפעיל רחפנים באמצעות תנועות ידיים בלבד. אם כל אלה לא מרגשים אתכם, אולי תתרגשו מהרצאות בנושאי מדע וטכנולוגיה במתחמים השונים.
מחיר הכניסה: 144 שקלים למבוגר ו־114 שקלים לילד (מתחת לגיל 5 הכניסה חינם). כרטיס משפחתי – 404 שקלים. כרטיסים מוזלים אפשר לרכוש במועדוני לקוחות רבים – הייטקזון, בהצדעה, סטימצקי, הסתדרות המורים, לאומי קארד ועוד.
כתיבת תגובה